Java ve Akis Kart Kurulumu Hakkında
JAVA VE AKİS KART KURULUMU
 
Java Eklentisinin son güncellemesi ile birlikte İşletim sistemi yeni kurulan (formatlanan) veya yeni alınan bilgisayarlar için java ve Akis Kart yazılımı kurulumunda Java Eklentisi kaynaklı bir takım hatalarla karşılaşılmıştır.
 
   İlgili aksaklıkların giderilmesi sürecinde Formatlanan veya ilk defa kurulum yapılacak bilgisayarlar için aşağıdaki yollar izlenecektir. (Aşağıda verilen kurulum şekli sadece Windows işletim sistemi içindir.)
 
1-      Öncelikli olarak java eklentisini Buradan indirip kurunuz. (Windows 64 Bit ve 32 Bit İşletim sistemi için )
(Not: Yukarıda verilen Java versiyonu eski olup güncelleştirme uyarısını verecektir. İlk imza atma işleminden sonra güncelleyebilirsiniz.)
 
2-      Akis Kart ve Sürücülerini Buradan indirip kurunuz. (64 Bit ve 32 Bit İşletim sistemi için)
 
3-   EBYS sisteminde İmza atabilmek için Denetim Masasında Java menüsü açılarak Security/Edit Site List menüsüne http://edys.karabuk.edu.tr/ adresini ekleyiniz.

 

 
4-      Elektronik imza için gerekli program kurulumları yapıldıktan sonra belge imzalama aşamasında bir defaya mahsus Akis Kütüphanesi seçilmesi gerekir.


Sabit Disk C'nin içinde windows klasörünün içinde system32 klasöründe akisp11.dll dosyası seçilerek pin kodu girilir imzalama işlemi başlatılır.